Очолив ДШРГ "Русич" замість Мільчакова: У Фінляндії затримали одного з лідерів російського неонацистського військового угруповання

Ян Петровський. Фото: bykvu.com.У Фінляндії затримали одного з лідерів російського неонацистського військового угруповання ДШРГ Русич, пов’язаного з ПВК Вагнера. Він перебуває під вартою. Про це повідомляє телеканал MTV3, передають Патріоти України.

Заарештованим виявився Ян Петровський. Він перебуває під санкціями ЄС і США. Зазначається, що Петровський був одним із лідерів і командиром угруповання Русич. Відповідно до санкційного списку, війська Русича мають зв’язки з «вагнерівцями», і, ймовірно, воювали в складі ПВК Вагнера.

Заарештований підозрюється в терористичних злочинах, скоєних в період з червня 2014 року по серпень 2015 року в Луганській і Донецькій областях.

За словами офіційних осіб США, Петровський взяв на себе головну відповідальність за війська ДШРГ Русич після того, як засновник Олексій Мільчаков отримав поранення під час боїв на Харківщині минулого року.

Диверсійно-штурмова розвідувальна група (ДШРГ) Русич — російське неонацистське військове угрупування, яке брало участь у війні на сході України з 2014 року, а також у бойових діях у Сирії та російському вторгненні в Україну 2022 року в складі армії РФ.

Про тісний зв’язок ДШРГ Русич та ПВК Вагнера свідчить те, що Мільчаков і номінальний лідер ПВК Вагнера Дмитро Уткін разом служили в 76-тій гвардійській десантно-штурмовій дивізії повітряно-десантних військ РФ.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...