Одеський порт знову був під ударом: Внаслідок атаки РФ на південь багато поранених

Російські військові вночі атакували південь України потужним накопиченням ракет та дронів-камікадзе. Через обстріли постраждали багатоквартирні будинки, портова та критична інфраструктура. Також травмувань зазнало понад 10 людей, передають Патріоти України з посиланням на спікера оперативного командування "Південь" Владислава Назарова.

Росіяни долучили один з надводних ракетоносіїв до атаки "Калібрами" по Україні, не виводячи його з бухти. Але наші сили ППО знищили 12 з 12 цілей.

Протягом ночі ворог також застосував береговий ракетний комплекс з Криму та вдарив по Одеській області крилатими ракетами "Онікс", а стратегічна авіація завдала удару ракетами Х-59, Х-22. Одночасно із ракетною атакою ворог запустив по півдню "Шахеди".

Одну ракету Х-59 збили на підльоті до берега, уламки впали в одному з кварталів Одеси та утворили велику вирву. Вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель навколо. Три цивільні особи отримали травми.

Росіяни також спрямували "Онікси" і Х-22 на портову і критичну інфраструктуру. Вони влучили в зерновий і олійний термінал, пошкодили резервуари та обладнання для завантаження. Там зайнялась пожежа, всі компетентні служби працюють над ліквідацією наслідків. Інформації про постраждалих немає.

Окрім того, в Одеському районі зафіксували влучання в промисловий об'єкт, де постраждав цивільний співробітник та уражені два складських приміщення в різних локаціях - із тютюном і феєрверками.

"Рашистів явно тягне курити у невстановлених місцях. А їх бажання феєрверків задоволено з доставкою в Севастополь. На Одещини ж вогнеборці ліквідують пожежу площею понад 3000 кв.м", - зазначив Назаров.

До того ж, в небі над Одеською областю збили вісім дронів типу Shahed-136, ще два - над Миколаївською. Внаслідок повітряних боїв і падіння уламків зайнялись та пошкоджені об'єкти рекреаційної інфраструктури в прибережній зоні Коблевської громади, постраждало двоє цивільних.

Також через бойову роботу зі знищення ракет та дронів вибуховою хвилею в житлових комплексах Одеси пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Щонайменше шість одеситів, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися по медичну допомогу, через отримання поранень уламками скла та інших предметів.

Водночас у Херсоні росіяни влучили "Шахедами" у палац культури та понівечили гуртожиток. Одна цивільна особа травмована.


Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...