Одеський волонтер Стерненко заявив, що Труханов має паспорт РФ, мер відреагував

Волонтер Сергій Стерненко стверджує, що отримав з російських баз даних інформацію, яка підтверджує наявність у мера Одеси Геннадія Труханова громадянства РФ. Той відповів, що не має російського паспорта, передають Патріоти України.

Стерненко у соцмережах повідомив, що, за його даними, міський голова Одеси окрім паспорта оформив також російську банківську карту. За його інформацією, це відбулося 9 лютого 2022 року — за два тижні до російського повномасштабного вторгнення.

Стерненко опублікував скрини документи. Він зазначив, що серія та номер паспорта, прописка та дата видачі, вказані в документах, узгоджуються із даними українських журналістів.

Геннадій Труханов відповів в соцмережах, що правоохоронці вже неодноразово спростовували наявність у нього паспорта РФ. «Історія з моїм начебто „російським громадянством“ тягнеться з 2014 року, коли я вперше висунув свою кандидатуру на посаду мера Одеси. Вона тягнеться вже більше 10 років. Протягом цього часу зʼявляються якісь скани, фотографії та „витяги“. Всі відповідні правоохоронні структури вже неодноразово давали офіційну відповідь: Геннадій Труханов не має російського громадянства», — написав він.

Ще у 2016 році журналісти стверджували, що Труханов має російське громадянство і володіє 20 офшорними компаніями.

У 2019 році з’явилася інформація, що Труханов через російський суд анулював свій паспорт громадянина Росії. Про це йшлося у рішенні Сергієво-Посадського суду Московської області від 13 вересня 2017 року.

Суд за позовом самого Труханова визнав незаконним рішення про видачу йому російських паспортів та недійсними самі документи.

"Напад на Білорусь - це третя світова війна": Лукашенко вирішив пригрозити "ворогам"

вівторок, 17 вересень 2024, 20:14

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив "супротивникам" у разі нападу на його країну. Про це пише Belta, передають Патріоти України. Лукашенко заявив, що "напад на Білорусь – це третя світова". "Хочу попередити наших супротивн...

Пєсков вже обурився: Meta перекрила російським пропагандистам "джерела впливу" в Мережі

вівторок, 17 вересень 2024, 20:02

Компанія Meta, якій належать платформи Facebook, Instagram, WhatsApp і Threads, у понеділок, 16 вересня, заборонила користуватись своїми додатками пропагандистській медіагрупі Russia Today та іншим російським державним ЗМІ по всьому світу. У Компанії з...