Одіозна історія - навіть Росія постраждає: У Путіна переймаються наслідками через дурість Лукашенка з піратством проти авіалайнера Ryanair заради захоплення Протасевича

Одіозна історія, – навіть Росія зреклася Білорусі через ситуацію з Протасевичем

У Білорусі затримали засновника опозиційного телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича 23 травня. Вже наступного дня з'явився коментар і з Держдуми Росії, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Газета.ru"

Перший заступник голови комітету російського парламенту у справах СНД Костянтин Затулін переконаний, що захоплення літака Ryanair і арешт Протасевича має "одіозний вигляд". І матимуть негативні наслідки не тільки для Білорусі, а й для Росії.

"Що стосується цієї історії – вона має досить одіозний вигляд. Звичайно, як мені здається, вона створює проблеми не тільки для Білорусі, але і для Росії", – заявив Костянтин Затулін.

Він пояснив, що Росію у світі "сприймають як захисницю інтересів Білорусії" – і загалом, і "в ситуації, яка виникла". За цих обставин самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вкотре "запозичився у Росії".

  • "Спосіб, який у цьому випадку продемонстрували, посилює проблему в міжнародному плані. І надає прекрасну нагоду для всіх, хто критикує порядки Білорусії, а заодно і порядки в Росії", – сказав депутат.

"Це спробують проти нас використовувати", – переконаний він. Так що "Олександр Лукашенко вкотре запозичився у Росії своїми діями". Вочевидь, у Затуліна немає сумнівів, що саме Лукашенко цю ситуацію створив.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...