"Одна батарея може закрити таке місто, як Харків або Київ": Жданов розкрив переваги європейського аналога Patriot - ЗРК SAMP/T

Військовий експерт Олег Жданов розповів, чим примітні італійсько-французькі зенітні ракетні комплекси (ЗРК) SAMP/T, які незабаром посилять систему протиповітряної оборони (ППО) України, передають Патріоти України.

"SAMP/T - європейський аналог Patriot. Вони абсолютно ідентичні... Передають нам один комплект, одну батарею, і до неї дають 700 ракет", - заявив він.

За словами Жданова, комплекс SAMP/T може збивати все, у тому числі балістичні ракети: "Він може працювати як Patriot - в режимі онлайн з космічною та авіаційною розвідкою. F-16, на які ми дуже сильно сподіваємося, можуть працювати у спарингу з цим комплексом... Максимальна дальність - до 200 кілометрів".

Говорячи про те, де можуть розмістити комплекси ППО SAMP/T, експерт зазначив: "Де він буде розташований - дуже делікатне питання для всієї країни на сьогодні... Одна батарея може закрити таке місто, як Харків або Київ. У квітні стане на бойове чергування".

Раніше повідомлялося, що Італія і Франція передадуть Україні ЗРК SAMP/T. Також зазначалося, що влада Італії та Франції спільно замовлять для ЗРК SAMP/T велику партію з 700 ракет Aster-30, вартість яких становитиме 2 мільярди євро.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...