Одна підписувала документи "псевдонімом", але це не допомогло: Посадовиць із Херсона підозрюють у колабораціонізмі (фото)

Співробітники Служби безпеки України затримали ще двох підозрюваних у колабораціонізмі жінок, які працювали на РФ у період окупації правобережної частини Херсона. Про це 30 травня повідомила СБУ в Telegram, передають Патріоти України.

Зазначають, що одна із затримних є експосадовицею місцевого підрозділу Фонду соціального страхування. Під час захоплення росіянами обласного центру вона підтримала РФ, за що очолила так званий відділ соцполітики.

"Перебуваючи в лавах псевдоустанови, колаборантка підшукувала "однодумців", із яких намагалася сформувати "штат" свого підрозділу. Також вона запроваджувала "законодавство" країни-агресора й переводила всі банківські розрахунки на російські рублі", – ідеться в повідомленні.

Окрім того, для конспірації жінка використовувала "псевдонім", яким, зокрема, підписувала "розпорядчі" документи. Після деокупації обласного центру вона залишилася в місті, а згодом влаштувалася в місцевий Пенсійний фонд, додали у спецслужбі.

Іншою підозрюваною є жителька Корабельного району Херсона, яка під час окупації обласного центру вступила у "виборчком" РФ. Як повідомив Офіс генерального прокурора в Telegram, вона брала участь в організації й проведенні псевдореферендуму щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до РФ.

"Доєднавшись до роботи так званої "дільничної виборчої комісії", вона обходила домівки жителів мікрорайону та залучала їх до так званого "голосування", – зазначили прокурори.

Після звільнення міста жінка намагалася переховуватися, проте СБУ встановила її місцеперебування й затримала. Слідчі СБУ повідомили затриманих про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Дуже бояться правди? Росія на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

понеділок, 8 липень 2024, 12:56

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську історію та будь-які видання, у яких розповідають правду про незалежність України. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Фе...

Наздогнала карма? В Ірані затонув фрегат Sahand - один із найсучасніших кораблів ВМС

понеділок, 8 липень 2024, 12:38

У неділю, 7 липня, один з найсучасніших кораблів військово-морських сил Ірану фрегат Sahand затонув за невідомих обставин в іранському порту Бендер-Аббас Про це повідомляє Naval News, передають Патріоти України. Зазначається, що іранський легкий фрегат...