"Одна справа": Шарп пояснив, що відбувається на Покровському напрямку

Поки що українському командуванню не вдається збалансувати фронт у районі Покровська. Тенденція може змінитись, якщо там будуть задіяні значні сили, і задіяні грамотно, передають Патріоти України

Ситуацію на Донеччині в інтерв'ю OBOZ.UA прокоментував ізраїльський військовий оглядач Давид Шарп. На його думку, просування росіян у бік міста Покровськ пов'язане не лише з помилками оборонців (про що говорили українські джерела), а й із недостатньою кількістю сил.

Шарп сказав, що це головна проблема на вказаному напрямку. "Немає можливості створити стабільну лінію оборони на відкритій місцевості, яку займає достатньо сил і яку можна тримати дуже довго. Ця тенденція може змінюватися лише в тому випадку, якщо значні сили виявляться задіяними, та грамотно задіяними", – заявив експерт.

У разі продовження тенденції, якщо військам РФ вдасться підійти до Покровська й Мирнограда, виникне "трохи інша ситуація".

"Одна справа, коли сил недостатньо і відкрита місцевість, а інша справа, коли супротивник упирається в міста. Якщо не дати йому обійти міста і підготувати їх до оборони, навіть не дуже великими силами, як показують приклади цієї війни, обороняти [можна] дуже й дуже довго. Я не говорю – нескінченно довго. Це не дуже правильне визначення. Але урбанізована територія – це зовсім інше, ніж відкрита територія. Тому все впирається у підготовку. В українців був час підготуватися", – зазначив Шарп.

Він нагадав про місто Часів Яр, за який дуже важкі бої тривають уже багато місяців, але просування російської армії за цей час було символічним.

"Невтішне припущення – російські війська підійдуть до Покровська. Втішне припущення, що обороняти міста значно легше. І якщо вжити відповідних заходів і не дати себе обійти, то тут супротивник цілком може бути зупинений з величезною ймовірністю", – зробив прогноз Шарп.

"Одна справа": Шарп пояснив, що відбувається на Покровському напрямку

четвер, 29 серпень 2024, 0:30

Поки що українському командуванню не вдається збалансувати фронт у районі Покровська. Тенденція може змінитись, якщо там будуть задіяні значні сили, і задіяні грамотно, передають Патріоти України. Ситуацію на Донеччині в інтерв'ю OBOZ.UA прокоментував ...

"Війна показала нам": Україна просувається в Росії, але її наступні кроки незрозумілі, - ЗМІ

середа, 28 серпень 2024, 23:59

Через понад два тижні після вторгнення України в західну частину росії українські політики заговорили про створення там буферної зони. Але як далеко Україна може спробувати просунутися вглиб росії і як довго вона планує там залишатися, неясно, кажуть а...