"Однак еволюцією це не назвеш": Рахманін - про те, як посада президента змінила Зеленського

Посада глави держави вплинула на кожного президента України — і Володимир Зеленський не виняток, вважає народний депутат і колишній журналіст Сергій Рахманін, один з лідерів партії Голос. Таку думку він висловив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

У відповідь на запитання про те, як сильно змінився Володимир Зеленський, чому сприяв закриттю проросійських телеканалів і вперше збирається проводити військовий парад, Рахманін зазначив: «Президентський пост саме так і тисне. Була еволюція Леоніда Кравчука, він не був таким вже державником на початку свого президентства, ще очевиднішою була еволюція Леоніда Кучми, який першим поставив питання про членство України в НАТО».

Навіть Віктор Янукович став «відверто менш проросійським вже через пів року на посаді», нагадав один з лідерів Голосу. «Одна справа мати проросійські погляди, інша — бути людиною, яку в Кремлі вважають васалом», — переконаний Сергій Рахманін.

Однак трансформацію Зеленського колишній журналіст не схильний називати еволюцією. «Він просто трохи подорослішав, — констатує нардеп. — Як і його попередники, він стає прозахіднішим, ніж на початку свого президентства, і це неминуче».

І навіть якщо мотиви нинішніх дій президента більше пов’язані з його вузько політичними меркантильними інтересами, «вони раптово можуть послужити державі», вважає Рахманін. «Питання в тому, наскільки послідовним він буде і чи прийматиме глибші предметні рішення, чи не зупиниться. А головне — наскільки він упевнений у своїй правоті, — додав лідер Голосу. — Бо найстрашніше в політиці — бути не політиком зі знаком мінус, а бути нікчемним політиком, не здатним на вчинок. Величезна кількість політиків минулого — від Рузвельта до Де Голля — здійснювали такі вчинки, що громадські ідеалісти ніколи б за них не проголосували. І все-таки вони були ефективними політиками».

Джерело: НВ

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...