"Одне речення, вирване із контексту": Головний рабин Польщі різко осадив Путіна за "свиню"

24 грудня президент Росії Володимир Путін у ході розширеного засідання колегії Міноборони назвав "сволотою і антисемітською свинею" посла Польщі у Німеччині в 1935-1939 рр.

Володимир Путін. Фото: The Insider.

Голова Союзу єврейських релігійних громад Польщі Клара Колодзейська-Полтин і головний рабин республіки Михайло Шудря відповіли президенту Росії Володимиру Путіну, який раніше назвав польського дипломата часів нацистської Німеччини Юзефа Липського "антисемітською свинею і сволотою", інформують Патріоти України.

Як пише газета Rzech Pospolita, на думку поляків, Путін маніпулює запискою посла Польщі в Берліні Юзефа Липського, який у 1938 році схвалив ідею Адольфа Гітлера вислати європейських євреїв у Африку. Крім того, у Союзі єврейських громад вказали на те, що Польща підтримувала еміграцію 10% єврейського населення, роблячи це частково у співпраці з сіоністським рухом, якому країна таємно надавала військову підтримку.

"У той час коли Третій Рейх вигнав тисячі польських євреїв в 1938 році, дипломатичні служби, в тому числі особисто посол Липський, надали підтримку. Звинувачувати його в антисемітизмі, заснованому на одному реченні, вирваному з контексту, вкрай безвідповідально", – йдеться в заяві.

24 грудня президент Росії Володимир Путін у ході розширеного засідання колегії Міноборони назвав "сволотою і антисемітською свинею" посла Польщі у Німеччині в 1935 – 1939 роках Юзефа Липського, який пообіцяв Адольфу Гітлеру за висилку євреїв в Африку встановити у Варшаві пам'ятник.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...