"Одночасно з усією Україною": Зеленський розповів, коли хоче провести місцеві вибори в ОРДЛО

За словами президента, це потрібно для відчуття того, що Україна єдина і на тимчасово окупованій території теж живуть громадяни нашої держави.

Володимир Зеленський. Фото: Фейсбук.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче провести місцеві вибори в ОРДЛО одночасно з усією Україною восени 2020 року. Про це він повідомив в ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна", передають Патріоти України.

Відповідаючи на питання, чи він хоче провести місцеві вибори в ОРДЛО одночасно із запланованими місцевими виборами на всій території України восени 2020 року, Зеленський сказав: "Так, це правда, тому що саме відчуття того, що ми - одна країна, і там (на окупованій території - ред.) - наші люди, має починатися навіть із цього моменту. Здається, що це дрібниця, але це не дрібниця. Вибори місцеві проводяться одночасно за законами України на всій території України. Так, це наша ідея".

Також на уточнююче чи питання, чи Зеленський має намір змінити Мінські домовленості через те, що в них визначено, що контроль над кордоном повертається Україні після виборів на Донбасі, президент сказав: "Я точно буду говорити про кордон. Я скажу вам чесно і відверто, у нас інший план з приводу кордону, яким чином він передається і яким чином і коли Україна отримає контроль над кордоном з Росією". Зеленський не став розкривати плану майбутніх переговорів щодо кордону, оскільки, за його словами, через це може зірватися зустріч у "нормандському форматі".

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...