Одноразові солдати Пригожина: Майже всі завербовані "вагнерівцями" на війну в'язні загинули, - росЗМІ

Варто пам'ятати, що то були не якісь "фраєри" у військовій справі. "Начать с чістого ліста" та "іскупіть кров'ю" спокушали зеків, що колись належали до силових структур.

За даними російського видання "Важные истории" майже всі ув'язнені двох російських колоній, завербовані ПВК "Вагнера" на війну в Україні, загинули, передають Патріоти України.

За даними видання, мова може йти про 200 убитих. Практично всі завербовані в пітерській ВК-6 "Обухово" загинули, розповіло "Важным историям" джерело з числа родичів ув'язнених цієї колонії.

Інформацію щодо загибелі завербованих обговорюють і ув'язнені колонії. За їхніми даними, живими залишилося двоє, обидва в лікарні: один у комі, другий залишився без ніг.

Крім того, джерело "Руси сидящей" з ВК-7 "Панковка" (Великий Новгород) розповіло, що з їхньої колонії також "майже всі загинули".

Із попередніх розмов із родичами в’язнів "Обуховки" "Важным историям" відомо, що ПВК "Вагнера" могла забрати звідти близько 200 осіб. У "Панківці", за даними видання, йшлося про десятки людей.

"Важные истории" нагадують, що вперше про вербування ув'язнених на війну вони розповіли на початку липня. З цього часу представники ФСВП спростовують будь-які факти візитів представників "Вагнера" та вербування ув'язнених.

Проте участь ув'язнених у війні нещодавно підтвердила російська пропаганда. На "Росії 1" показали фрагмент випуску "Бесогон ТБ", у якому Микита Міхалков розповів про "героїчно" загиблого 14 липня ув'язненого ВК-7 "Яблунівка" (Санкт-Петербург) Костянтина Тулінова. За розповідями Міхалкова, Тулінова помилували посмертно, прирівняли до учасника бойових дій та виплатили родичам обіцяні гроші.

Передісторія:

  • 4 липня "Важные истории" повідомили, що в колоніях Санкт-Петербурга ув'язнених почали вербувати в "добровольці" для поїздки на війну в Україні у складі ПВК "Вагнера".
  • 20 липня видання писало, що ПВК "Вагнера" проводила набір на службу серед російських в’язнів у півтора десятках колоній Росії.
  • 25 липня Центр журналістських розслідувань "MediaHub" звернув увагу на появу в соцмережах Киргизстану оголошень ПВК "Вагнер" про вербовку громадян на війну в Україну під виглядом набору працівників у приватні охоронні підприємства у регіонах Росії.
  • 7 серпня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявляв, що російська армія використовує ув'язнених чи жителів ОРДЛО як "гарматне м'ясо" для виявлення вогневих позицій Збройних Сил України.

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...