Однозначно "аналоговнєт": Російські військові похвалилися власним HIMARS (фото)

Військові країни-агресора з Ярославля зробили "власний HIMARS". Як виявилося, машину для ударів по Україні в РФ "склепали" зі старого американського уазика. Про це повідомив автор ярославського Тelegram-каналу під назвою "Місце сили. Ярославль", передають Патріоти України.

"Трохи Уазика, трохи старого заліза, трохи креативу, багато вмілих ручок і багато викурених сигарет і встреєєчаааайте!" – сказано у повідомленні.

Зазначається, що швидше за все бойовий УАЗик був зроблений під час навчань. "Солдати назвали його Mad Max або "Божевільний Макс – дорога люті". Громадянин не вперше викладає фото з навчальних частин і організовує збори на найнеобхідніше. Насправді хлопці експериментували і намагалися зробити, що щось захищає від уламків", – додав автор каналу.

Зазначається, що російський "Божевільний Макс" розфарбований так само, як одна з пускових американської системи залпового вогню HIMARS, які США передають Україні. "Зверніть увагу на фото – у американця та ж намальована посмішка. Тільки у російського аналога ще додана латинська буква "V". Наприкінці ярославець пожартував: "Ну? І як тобі таке Ілон Маск?" – додав автор посту.

Також автор посту детально описує те, чому солдатам доводиться чаклувати зі старими Уазікам. "Їду я вчора на зустріч до капітана, везу гостинці, а він мені дзвонить і каже: Сергію, привези будь ласка трос і шланг для перекачування пального. Трос-то вам, – кажу, – навіщо? – Та ось, тільки від'їхали, одна троїть, у другий чек загорівся, у третьої фара відвалилася, у четвертої тосола немає чомусь... Коротше треба трос, про всяк випадок, – і ірже, – привіт вітчизняному автопрому. Інший би на його місці панікувати почав, що за х*рня. Нова машина, 150км і все розвалилося. Тосол за свої бабки купувати, зразу УАЗики, нічого зробити нормально не можуть. Але ні, посміхаємося, і навіть сміємося над цим", – додав автор каналу.

Також він зазначив, що через 10 місяців СВО всі вже прийняли стан справ таким, який він є на сьогодні. "Доводиться воювати з тим, що маємо і чекати на краще не доводиться", – додав автор пабліка.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...