Однозначно не до миру готуються: Російські найманці на Донбасі дистанційно мінують українські позиції

В зоні проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі протягом неділі, 28 березня, зафіксовано сім порушень режиму тиші. Про це повідомляє пресцентр ООС на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Відповідно до зведення, мали місце шість обстрілів та одне дистанційне мінування. Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», неподалік населених пунктів Талаківка та Водяне, що на Приазов’ї, противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», поблизу містечка Південне, противник обстрілював позиції українських захисників з мінометів калібру 82 мм. У напрямку населеного пункту Луганське ворогом було здійснено дистанційне мінування позицій українських захисників з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2. Втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає. Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона Спільного центру координації та контролю повідомила представників Місії ОБСЄ.

Вранці, 28 березня, передові підрозділи Збройних Сил України, вкотре зафіксували виконання робіт російськими найманцями з облаштування існуючих та створення нових оборонних позицій у напрямку лінії розмежування. Роботи проводилися, не зважаючи на заборону, поблизу населеного пункту Водяне. «Такі дії збройних формувань Російської Федерації продовжують дестабілізувати обстановку вздовж усієї лінії розмежування. З приводу цього порушення Українською стороною СЦКК направлено ноту Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ», – йдеться в повідомленні.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...