Одразу кілька факторів: Недзельський пояснив, що дозволить ЗСУ "переламати" ситуацію на фронті на свою користь

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петро Недзельський вважає, що отримання від США зброї, авіації, артилерії та боєприпасів суттєво зміцнить Сили оборони. Також це може значно змінити ситуацію на фронті в нашу користь у найближчій перспективі. Недзельський наголосив, що українські захисники мають достатньо героїзму та досвіду, щоб впоратися з будь-якими викликами. Таку думку він висловив в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA, передають Патріоти України.

"Робити прогнози – дуже невдячна справа, адже 90% військових прогнозів не здійснюються. Але якщо нам буде надано зброю від США, якщо з’явиться авіація, артилерія, боєкомплект, це значно підсилить міць наших військ і успіхи будуть однозначно. Я переконаний, що ситуація на фронті докорінно зміниться найближчим часом, зміниться на нашу користь. А героїзму і досвіду в наших воїнів більш ніж достатньо", – сказав експерт.

Він спрогнозував, що в майбутньому саме Європа може стати нашим головним партнером з погляду обсягів військової допомоги.

"Але я мушу сказати, що та допомога, яку сьогодні почала надавати нам Європа, – це також запізно. Коли почалася масштабна агресія Росії проти нас, у нас не було нічого", – сказав Недзельський.

Він додав, що на початку ЗСУ протистояли армії, що перевершувала у десятеро – як за чисельністю, так і за озброєнням, бронетехнікою та іншим. У нас була лише одна велика перевага – героїзм наших бійців.

"І от нарешті Європа зрозуміла, яку небезпеку являє собою Путін, його імперські амбіції. Адже якщо Україна поляже, наступною буде Європа. Путін і його політики говорили про це не раз, мовляв, ми дійдемо до Ла-Маншу. Отже, Європа почала нам серйозно допомагати, честь їй і хвала. Але я на власній шкурі відчув, що таке воювати, коли немає зброї. Якби в нас раніше була відповідна зброя, сьогодні ситуація на фронті була би геть іншою", – наголосив військовий експерт.

У Ростовській області БПЛА атакували паливну базу, що живить сили окупантів в Україні, а у Підмосков’ї спалили електропідстанцію військової частини ФСБ

середа, 15 травень 2024, 8:48

Вранці 15 травня у Ростовській області РФ пролунали потужні вибухи. У місті Балашиха поблизу Москви ввечері 14 травня сталася пожежа на електричній підстанції військової частини ФСБ і заводу з виробництва військового обладнання, повідомляють російські ...

Зміни на фронті: Окупанти просунулися біля двох населених пунктів північної Харківщини. СОУ відійшли на більш вигідні позиції та контратакують (карти)

середа, 15 травень 2024, 8:38

На окремих ділянках у районах Лукʼянців та Вовчанська українські військові перемістилися на вигідніші позиції для уникнення втрат. ЗСУ не дають ворогу можливості закріпитися та проводять контратаку, розповіли в Генштабі. . Збройні сили Російської Феде...