Один день навчань і ніякої медкомісії: У РФ розповіли, як мобілізованих кидають на війну проти України

У країні-агресорці РФ з'являється дедалі більше доказів того, що мобілізованих без жодної підготовки кидають на забій в Україну. Так командування окупаційної армії намагається компенсувати величезні втрати особового складу, передають Патріоти України.

Ба більше, "гарматне м'ясо" навіть не проходить медичної комісії у військкоматах. Про це дружина одного з мобілізованих у місті Липецьк розповіла "Медіазоні".

За словами жінки, військкомат відправляє її чоловіка на фронт в Україні після одного дня навчання. Мобілізований отримав повістку о п'ятій ранку 22 вересня, о сьомій годині пішов у військкомат.

Також вона розповіла, що "навчання" тривало один день, після чого мобілізованих зібралися відправляти на війну в Україну. До того ж військкомат не обстежив стан здоров'я мобілізованих.

"О 10:30 десь зібрали два автобуси та повезли до Бєлгородської області. Їх 1000 чоловік, медкомісії не було", – додала вона.

Крім того, жінка зазначила, що її чоловіка відправили у 237-ий танковий полк. Його призвали як гранатометника, видавши при цьому амуніцію – бронежилет та каску. "Він телефонував знову десь пів години тому, стоять на плацу, бронежилет та каску видали", – розповідає дружина мобілізованого.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...