Один із командирів армії РФ відверто назвав мотив війни із Україною (аудіо)

Один із командувачів російської армії назвав "причину", через яку Кремль нібито не може завершити війну в Україні. На його думку, уся справа нібито в страху перед "націоналістами" та небажанні піти з поля бою як "побиті собаки". Про це тимчасовий виконувач обов'язків командувача 41 армії РФ Олег Короткевич заявив на зустрічі з родинами військовослужбовців 35 окремої мотострілецької бригади, передають Патріоти України.

Він розповів про велику кількість "відмовників" серед окупантів та почав залякувати скасуванням пільг та додаткових виплат. Так полковник армії Кремля запевнив сім‘ї військових, які вбивають мирних людей в Україні, що ті займаються нічим іншим, як захистом РФ від "націоналізму", який нібито може прийти у російські міста. Водночас він зізнався в тому, що моральний дух солдатів настільки низький, що вони масово втікають з фронту і розривають контракти.

"261 звільнений, 134 з них виключені зі списків частини. Що значить "виключені зі списків частин"? Зупинені усі виплати. Відмовники посвідчення ветеранів бойових дій отримувати не будуть", – став залякувати в.о. командувача.

Він запевнив, що на вулицях Росії з'являться стенди з фотографіями тих солдатів, які відмовилися вбивати мирне населення України та розірвали контракти. "Дошка сорому є, але вона знаходиться у підрозділах, ми її у місті поки не розміщуємо. Але ми її обов‘язково розмістимо, повірте. І кожного ганебника знатимемо в обличчя", – сказав він.

Водночас це дає розуміння того, що буде з окупантами, які полишать бойові позиції та повернуться додому. Жодного позбавлення волі їм не загрожує, адже їх просто звільняють без подовження виплат.

"Ми не збираємося": У ЗСУ відповіли на чутки про відведення з фронту танків Abrams

неділя, 28 квітень 2024, 10:56

У Збройних силах України спростували чутки про відведення американських танків Abrams з фронту. У війську зазначили що не мають наміру ховати від окупантів те, що "зазвичай примушує ховатися їх самих". Про це заявили бійці 47-ї окремої механізованої б...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...