Один із найсучасніших медзакладів в Україні: Окупанти знищили Тростянецьку лікарню (фото)

Війська РФ цілеспрямовано знищили сучасну лікарню в Тростянці, зведену в рамках програми "Велике будівництво". Наразі вона непридатна для прийому хворих. Про це повідомив у фейсбуці голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький, інформують Патріоти України.

Він нагадує, що у жовтні минулого року в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" у місті Тростянець Сумської області відкрили оновлену міську лікарню. Зробили капітальний ремонт будівлі: змінили всі мережі – систему водопостачання, каналізації, опалення, замінили вікна, встановили кисневий резервуар, провели термомодернізацію, закупили нові меблі та сучасне обладнання. У кожній палаті встановили медичні ліжка, санвузли, холодильник, телевізор, підключили інтернет.

У невеличкому місті на 20 тисяч осіб відкрилась сучасна лікарня, яка відповідала європейським стандартам якості. Виглядала вона як одна з приватних лікарень столиці і була прикладом для інших закладів в Україні.

"Тиждень тому путінські варвари, розуміючи, що не втримують місто, вирішили знищити всі цінне. Окупанти направили танки, міномети на будівлю та довгий час обстрілювали її. Після того, як ЗСУ звільнили місто, виявилось, що лікарня непридатна до прийому хворих. Наразі сапери та вибухотехніки обстежують будівлю. Пацієнтів з міста доводиться відвозити до медзакладів Охтирки, Сум чи Полтави", - зауважив Радуцький.

"Ми обов’язково збудуємо нову лікарню у Тростянці та виженемо путінських фашистів з нашої землі!", - впевнений він.

Раніше лікарня виглядала так:


"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...