Один танк ЗСУ дав бій колоні бронетехніки РФ: Командир розкрив деталі легендарних кадрів із Чернігівщини

Один танк Збройних сил України під командуванням 21-річного лейтенанта Назара Вернигори на Чернігівщині дав бій цілій колоні російської бронетехніки. Український екіпаж був на межі знищення, однак зміг встояти, передають Патріоти України.

Відео цього героїчного бою поширилося в мережі ще у березні, коли було звільнено селище Нова Басань. Тепер же журналісти "Радіо Свобода" розшукали тимчасового виконувача обов'язків командира другої танкової роти 10-го танкового батальону Вернигору. Він розповів, як єдиному екіпажу вдалося вистояти, та ще й знищити 3 БТРи РФ та підбити один ворожий танк, який врешті було взято як трофей.

"Ми зайшли, можна сказати, з флагу. (Російські військові. - Ред.) були просто приголомшені, вони не знали, що робити. Масово тікали, вистрибували з того штабу, покинули блокпост", – розповів лейтенант.

Вернигора наголосив, що російська армія не має жодної тактики, у них на меті єдине – вбивати, нищити і руйнувати, окупанти беруть лише кількістю. Зараз лейтенант разом зі своєю ротою нищить загарбників на Харківщині.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...