Один виявився неповнолітнім: СБУ заявила про чергове затримання російських агентів у Києві (фото)

Служба безпеки України викрила двох коригувальників, які наводили ударні безпілотники типу Shahed на радіолокаційні станції ЗСУ та лінії електропередач. Про це повідомила пресслужба СБУ у середу, 23 жовтня, передають Патріоти України.

Зазначається, що зловмисники діяли у Київській та Чернігівській областях. Обидва є мешканцями Києва віком 17 та 21 рік, яких дистанційно завербував співробітники російської воєнної розвідки.

Агенти РФ об'їжджали територію обох областей на своєму авто для того, щоб отримати координати для запуску шахедів. «Під час вилазок зрадники намагалися виявити бойові позиції радіолокаційних станцій ЗСУ, які обороняють повітряний простір столичного регіону та Чернігівщини», — розповіли у СБУ.

Крім того, зрадники фіксували наслідки дронових атак Росії на енергетичні об'єкти. Для цього вони знімали об'єкти інфраструктури за допомогою камер мобільних телефонів з додатковим живленням, які ховали у замаскованих коробах біля опорних ліній електропередач.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисників за адресами проживання. Під час обшуків у них було вилучено мобільні телефони із доказами комунікації з російським ГРУ.

Слідчі СБУ повідомили агентам про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Водночас злочинні дії 21-річного фігуранта додатково кваліфіковано за ч. 1 ст. 304 КК України (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність). Обидва зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...