Офіс Венедіктової доручив СБУ перевірити ймовірну співпрацю Нацкомітету спорту інвалідів з окупаційною "владою" Криму

Офіси Генерального прокурора Ірини Венедіктової, голови Служби безпеки України Івана Баканова і керівництво інших правоохоронних органів надали відповіді на запити про співробітництво посадових осіб Національного комітету спорту інвалідів України з окупаційними властями Криму, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, у відомстві Баканова повідомили, що поки не перевіряли інформацію про можливу співпрацю посадових осіб Національного комітету спорту інвалідів України з окупаційною владою Криму.

Разом з тим Офіс Генерального прокурора уточнив, що ця інформація вже направлена в управління СБУ в Криму (з дислокацією в Херсоні) для проведення відповідної перевірки.

Агентство "Українські новини" просило правоохоронні органи надати інформацію про те, чи перевіряли вони факти, викладені в журналістському розслідуванні, зокрема щодо перереєстрації підприємства "Національний центр паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів", 100% якого належить Національному комітету спорту інвалідів України, на території Російської Федерації.

Згідно з даними Федеральної податкової служби РФ, товариство з обмеженою відповідальністю "Національний центр паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів" було зареєстровано в РФ 23 січня 2015 року за адресою місто Євпаторія, селище міського типу Заозерне, вулиця Алея Дружби, будинок 1. Станом на 1 січня 202 1р. діяльність цього підприємства не зупинялася, 100% в статутному капіталі підприємства належить Національному комітету спорту інвалідів України, воно здійснює господарську діяльність і регулярно платить податки в бюджет країни-агресора", - говорилося в запиті.

Також агентство просило інформацію щодо перевірки обставин та змісту зустрічі голови Національного комітету спорту інвалідів України Валерія Сушкевича з Президентом РФ Володимиром Путіним в 2014 році після анексії Криму Росією.

Крім того, було запитано про інформацію щодо перевірки інформації про зустріч громадянина України Олександра Сушкевич (сина Валерія Сушкевича) у вересні 2015 року з так званим "головою республіки Крим" Сергієм Аксьоновим як керівника "Національного центру паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів".

Відповідні запити журналісти направили також на адресу Національного комітету спорту інвалідів України, главі Офісу президента Андрію Єрмаку, керівництву інших правоохоронних органів і центральних органів державної влади.

Росія планувала закінчити війну до 9 травня: Мусієнко розповів про стратегію ворога

середа, 1 травень 2024, 6:56

Росія планувала закінчити війну в Україні до 9 травня 2024 року, адже вважала, що Київ не вистоїть без допомоги США. Таку думку в ефірі телемарафону висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України....

Втраті Очеретиного можна було запобігти? Експерт пояснив, що завадило ЗСУ тримати оборону

середа, 1 травень 2024, 6:50

Українські військові могли б тримати оборону не один місяць поспіль в Очеретиному, проте відбулися події, яких буде потребувати серйозне розслідування. Про це в ефірі “Еспресо” розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олексан...