Офіцер ЗСУ підрахував, скільки найманців "ЛДНР" було вбито за травень і з початку перемир'я

У травні втрати підрозділів НЗФ «ЛДНР» склали 101 людину. У той же час, з початку перемир'я, яке було оголошено в липні 2020 року, НЗФ втратили вже 575 «ополченців». Про це на своїй сторінці в Твіттер повідомив офіцер ЗСУ Сергій Нещадим, передають Патріоти України.

За його словами, небойові втрати НЗФ перевищують бойові. Він пише, що з 1 по 31 травня члени НЗФ «ЛДНР» втратили 43 людини убитими (з них небойові - 42, бойовий - один) і 58 пораненими (всі небойові). Також вони втратили один безпілотний літальний апарат.
У період з 27 липня по 31 травня втрати найманців перевалили за півтисячі. Загинуло 259 осіб (небойові - 250, бойові - 9), а санітарні - 316 (небойові - 309, бойові - 7).
З військової техніки за цей час противник втратив 13 одиниць - 1 бойова броньована машина, сім безпілотників і п'ять одиниць автомобільної техніки.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....