"Офіцери втекли відразу після початку наступу ЗСУ": Дружини мобілізованих з Донбасу скаржаться на російське командування (відео)

Росія проводить мобілізацію не лише на своїй території, але й залучає до війни мешканців тимчасово окупованих територій. Дружини мобілізованих з Макіївки на Донеччині скаржаться на те, що їхніх чоловіків російське командування покинуло на Херсонщині. Це відео опублікував журналіст Денис Казанський, передають Патріоти України.

Жінки скаржаться – мовляв, чоловіки мали б захищати квазіутворення на Донеччині, але їх відправили на Херсонщину.

Жінки кажуть, що командир покинув їхніх чоловіків

У своєму зверненні жінки розповіли, що їхніх чоловіків мобілізували і відправили проходити військову службу в 125-ий полк квазіутворення на Донеччині. Однак їх відправили на дислокацію в Херсонську область, у населені пункти, в які зайшли Збройні Сили України в межах контрнаступу.

Командир під час наступу ЗСУ одразу ж утік, покинувши мобілізованих. Тому ті чоловіки без зв'язку з командуванням самостійно відступали. Денис Казанський відзначив, що ситуація доволі типова, адже російському командуванню начхати на мобілізованих з Донбасу, бо їх ніхто не рахує і відповідати за них не потрібно.

Водночас жінки кажуть, що їхні чоловіки не проходили жодного військового вишколу, а частина з них навіть не проходила службу в армії – тобто без жодного досвіду вони опинилися на фронті. Також під час мобілізації не проводили жодного медогляду та не було медичної комісії. Тобто вкотре ми бачимо, наскільки слова Путіна далекі від реальності – диктатор, оголошуючи мобілізацію, говорив про призов тих, хто має досвід та певні військові спеціальності, а всі призвані проходитимуть обов'язкову підготовку. І те, й інше – брехня.

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...

Якщо Кремль зважиться на новий фронт: The Wall Street Journal назвала естонське місто, яке може стати ціллю Путіна

неділя, 5 травень 2024, 14:50

Уряди США і Європи дедалі більше схвильовані тим, що російський диктатор Володимир Путін планує кинути виклик членам НАТО, зокрема трьом балтійським країнам, якщо зможе закінчити війну в Україні на вигідних для себе умовах. Про це пише The Wall Street ...