Офіційно і не тільки: Росія створює військові бази у 6 країнах Африки (відео)

Росія гарантує диктаторським режимам безпеку від державних переворотів та революцій.

За даними німецької розвідки, що підготувала звіт для міністерства закордонних справ Німеччини, Росія створює військові бази у 6 країнах Африки. Про це пише Bild, передають Патріоти України.

Згідно з документом Росія збирається створити бази на території ЦАР, Єгипту, Еритреї, Мадагаскару, Мозамбіку та Судану. Така можливість базується на підписаних у 2015 році угодах про військове співробітництво з 21 країною.

Вже зараз російські військові інструктори активно навчають військових в ряді африканських країн, зокрема у ЦАР вже дислокується 180 російських військових. Також навчання у Росії проходять 20 військових з Малі.

Окрім офіційних контактів, також здійснюється вплив через канали по так званим приватним військовим компаніях, наприклад як загальновідома «Вагнера». Таким чином Росія гарантує диктаторським режимам безпеку від державних переворотів та революцій.

Сюжет телеканалу Аль Джазіра з Центральної Африканської Республіки, де вже розміщені російські військові інструктори:

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...