Офіційно кордон не перетинав: Відсторонений голова КСУ Тупицький виїхав з України до Відня

Відсторонений голова Конституційного суду України Олександр Тупіцький виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення Росії. Про це повідомляють "Схеми", передають Патріоти України.

Тупицький виїхав із країни, незважаючи на заборону виїзду за межі держави чоловікам призовного віку. При цьому кордон він перетнув неофіційно. За інформацією журналістів-розслідувачів, Тупицький перебуває у Відні.

За даними джерел Схем серед прикордонників, у їхній базі даних відсутня відмітка про виїзд Тупицького з України. Олександр Тупицький 22 лютого 2022 року прилетів із Туреччини до України — і з того часу офіційно не перетинав кордон.

За інформацією Схем, після початку повномасштабного вторгнення військ Росії в Україну Тупицький разом із сім'єю переїхав на захід України, зокрема до міста Стрий Львівської області.

Вже в розпал війни Росії проти України, за даними прикордонників, 17 березня дружина судді Ольга Тупицька разом із двома дітьми перетнула кордон із Угорщиною на автомобілі BMW, зареєстрованому на неї.

При цьому сам усунений голова КСУ офіційно кордон не перетинав. Втім, за даними Схем, він також виїхав із України. І зараз, як свідчать фотографії, які опинилися у розпорядженні журналістів, — суддя перебуває у Відні.

Тупицький був помічений 24 березня, коли він виходив із готелю Stefanie у центрі австрійської столиці.

Схеми зв'язалися з Тупицьким по телефону, але він кинув слухавку.

Справа Олександра Тупицького

27 березня президент Володимир Зеленський скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ. В указі йдеться, що судді створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України.

Тупицький та Касмінін оскаржили указ Зеленського у Касаційному адміністративному суді Верховного суду. Суд визнав указ незаконним та протиправним. Починаючи з грудня 2020 року, Олександра Тупицького двічі усували від виконання обов'язків судді КСУ через підозри у кримінальному провадженні.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...