Офіційно! Країни ЄС погодилися скоротити споживання газу - проти була тільки Угорщина

Країни Європейського Союзу погодилися скоротити споживання газу на 15% на тлі російського газового шантажу. Проти такого рішення виступила тільки одна країна - Угорщина. Відповідна інформація надійшла від міністра енергетики Люксембургу Клода Турмеса, а також інших офіційних осіб з ЄС, передають Патріоти України.

На зустрічі в Брюсселі міністри енергетики прийняли рішення використовувати на 15% менше газу до 31 березня 2023 року. Згідно з планом, скорочення споживання буде обов'язковим у разі надзвичайної ситуації, наприклад, серйозного порушення поставок з Росії. Окремі винятки передбачені для особливо вразливих країн і учасників газової мережі Євросоюзу.

За таке рішення проголосували всі країни ЄС, крім Угорщини. Журналісти Bloomberg ознайомилися з прийнятим проектом і повідомили, що обов'язкове скорочення споживання газу буде введено, якщо цього вимагатимуть не менше п'яти країн-членів Євросоюзу.

"Ми можемо бути господарями нашої власної енергетичної безпеки цієї зими. Ми будемо дотримуватися цього курсу до тих пір, поки Україна не буде повністю звільнена від російської агресії", — заявив Франс Тіммерманс, глава ЄС з питань клімату.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...