Офіційний Будапешт випустив відеоролик "за мир", в якому Крим не український

Уряд Угорщини опублікував ролик із закликом до миру та картою України без Криму. Коли у ролику мова заходить про те, що конфлікт може запросто стати глобальним, з’являється карта з червоним силуетом України, де Крим позначено зеленим кольором, як і всі навколишні території.

На угорському урядовому YouTube-каналі з'явився відеоролик під назвою "Настав час для миру", в якому мова йде про війну в Україні. При цьому, Крим на карті нашої держави, яка використовується в ролику, не позначений, як частина України. На це звернуло увагу у п’ятницю, 2 червня, угорське видання Nepszava.

У ролику демонструються кадри руйнувань на території України, а закадровий голос говорить, що зупинити це можна лише "припинивши вогонь".

"Десятки тисяч дітей залишилися сиротами, сотні тисяч будинків зруйновані, понад десять мільйонів людей були змушені покинути свої домівки, але війна триває і може легко стати глобальною", - говорить закадровий голос.

Ці слова супроводжуються нетитрованими відео із зображенням дітей і жінок-біженців, танків, а також карти України, яку затягує грибоподібною хмарою.

"Досить війни, тільки припинення вогню може покласти край розрусі, тільки мирні переговори можуть врятувати життя. Настав час для миру", - стверджує він далі.

Слова про переговори ілюструються фото з трьома прапорцями: України, США та РФ. При цьому на фото прапор країни-агресора розташовано по центру.

Наразі цей ролик має вже понад 80 тисяч переглядів. Реакції з боку українського МЗС наразі не було.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"