Оформлення на зятя не допомогло: У Чехії арештували майно керівника російського оборонного холдингу

Чеський Фінансово-аналітичний офіс (FAÚ) арештував активи родини Бориса Обносова — керівника російського оборонного холдингу "Тактичне ракетне озброєння". Зокрема, заблоковані були й 14 квартир, оформлених на його зятя Ростислава Зорікова. Про це йдеться у матеріалі ČT24, передають Патріоти України.

Окрім того, чеські чиновники заблокували частку Зорікова в місцевій компанії. Рішення про арешт майна стало наслідком включення урядом Обносова та його зятя до санкційного списку.

У ЗМІ пояснили, що тепер Зоріков не може продати або передати дві квартири в елітному комплексі в Празі та ще 12 квартир, розташованих у його триповерховому будинку. Згідно з реєстром нерухомого майна, росіянин володіє будівлею як фізичка особа. "Там також розташовані компанії, які він заснував у минулому в Чехії", — додали журналісти.

Чеське майно родини російського виробника зброї Обносова оцінюють у понад 100 мільйонів крон (понад 166 мільйонів гривень), і найбільша його частка була оформлена на зятя — Зорікова. "Ми намагаємося забезпечити, щоб на усіх тих, хто пов’язаний з режимом (президента РФ Володимира, — ред.) Путіна, активно допомагав йому та отримував вигоду від війни в Україні, ми могли вплинути таким чином", — заявив прем’єр-міністр Петр Фіала.

Також FAÚ заблокувала компанію з оренди нерухомості Riomax, якою володів Зоріков. Частку в іншій своїй компанії Altera він встиг передати батьку до того, як потрапив у санкційний список.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...