"Офшори Зеленського працювали у 2020-2021 роках": Богдан виступив із скандальною заявою (відео)

Офшори Володимира Зеленського, про які стало відомо з масштабного витоку Pandora Papers та матеріалів «Слідства.Інфо», працювали упродовж 2020-2021 років — вже після того, як Зеленський став президентом України. Про це ексголова Офісу президента Андрій Богдан розповів у інтерв’ю Дмитрові Гордону, зазначають Патріоти України.

«У мене є інформація, що ці офшори (Зеленського — ред.) працювали і у 2020, і у 2021 році», — зазначив Андрій Богдан. За словами ексголови Офісу президента, цю інформацію йому нібито передали бізнесмени: «Вони (офшорні компанії — ред.) працювали. Мені люди таке розповідали. Бізнес — він же бізнес». Хто саме йому це повідомив, Богдан не уточнив.

Нагадаємо, за інформацією «Слідства.Інфо», у 2019 році в розпал президентських виборів Володимир Зеленський нібито вийшов із бізнесу, пов’язаного з «Кварталом 95», передавши свою частку в ключовій компанії з офшорної мережі «кварталівців» своєму бізнес-партнеру, а нині першому помічникові Сергію Шефіру. Втім, як свідчать секретні документи, отримані журналістами в межах проєкту Pandora Papers, імовірно, тоді майбутній президент та його дружина мали намір отримувати дивіденди й після виходу з компанії. На думку експертів, історія з виплатою дивідендів досить підозріла, адже отримати їх після виходу з компанії неможливо.

Окрім цього, «Слідство.Інфо» отримало документи, які підтверджують інформацію, опубліковану під час президентських перегонів весною 2019 року. А саме — схеми, за якою офшорні фірми Зеленського та його команди з 2012 року нібито отримали 40 мільйонів доларів від офшорів, пов’язаних із олігархом Ігорем Коломойським. Саме тоді студія «Квартал 95» почала співпрацювати з телеканалом «1+1». Ці кошти могли бути частиною історії з відмиванням брудних грошей. Поряд із Зеленським в офшорних паперах фігурує голова Служби безпеки України Іван Баканов, а також перший помічник президента Сергій Шефір.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...