Оголошення підозри Порошенку у держзраді - це істерика "найвеличнішого" на зменшення відстані між Зеленським та Порошенком у президентському рейтингу, - Рахманін про можливість арешту

У справі проти п’ятого президента Петра Порошенка навряд чи дійде до арешту, хоча не виключений домашній арешт з електронним браслетом, щоб “вивести його з сесійної зали парламенту” та знизити медіаактивність. Про це в коментарі LB.ua заявив народний депутат фракції “Голос”, член Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін, зазначають Патріоти України.

“У мене викликає подив звинувачення саме у державній зраді. Оскільки це достатньо суттєве звинувачення. Щоб оголошувати підозру по такому звинуваченню, треба мати реальні та дуже обґрунтовані підстави. Бо це одна зі статей, яку неймовірно складно довести. Якщо взагалі можливо. Навіть за наявності очевидних підстав. З того, що поширюється в ЗМІ, буде дуже важко пояснити: у чому саме відбувалася державна зрада”, — сказав він.

Рахманін вважає, що факт оголошення підозри саме зараз — “це реакція на зменшення відстані між Володимиром Зеленським та Петром Порошенком у президентському рейтингу, а також, за деякими соціологічними дослідженнями, — збільшення відсотків партії “Європейська солідарність” у порівнянні зі “Слугою народу”.

“На тлі постійних повідомлень про можливість повномасштабного вторгнення та ескалації бойових дій рейтинг Порошенка, який уособлюється у частини виборців з умовною “партією війни”, активною фазою війни, зростає. Тому єдиний спосіб влади вплинути на це — в очах виборців показати його людиною, яка зраджувала державні інтереси”, — додав він.

На думку депутата, наразі важко прогнозувати юридичні наслідки цієї справи.

“Дуже складно буде довести. Необхідно оперувати конкретними даними, доказами та формулюванням підозри. Щодо можливості запобіжного заходу, то я не думаю, що дійде до питання про арешт. Але не виключаю, що можуть наполягати на домашньому арешті, як у випадку з Медведчуком. На електронному браслеті. Наскільки я розумію, завдання також полягає у тому, щоб вивести Порошенка з сесійної зали Ради. Знизити його медіаактивність, обмежити йому можливість висловлюватися. Плюс це психологічний удар по ньому та партії. А також дискредитація в очах виборця. Хоча є й інша сторона медалі. Все це спрацює на його виборця по-іншому. Якби за мету ставили повну дискредитацію Порошенка, то не варто було б робити це у такий спосіб, саме так. У Порошенка є свій ядерний електорат, який ці події лише зцементує. Тому я не бачу практичного ефекту з цього всього. Це створення ще одного інформаційного приводу. Більше поки що реальних підстав я особисто не бачу”, — підкреслив він.


"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...