Оголошений Міжнародним кримінальним судом у розшук через геноцид Путін назвав викрадення 20 тисяч українських дітей "роздутою історією"

Очільник Кремля Володимир Путін заявив, що РФ не викрадала українських дітей, а нібито "намагалась врятувати їх з-під обстрілів". Про це у суботу, 29 липня, Путін заявив на пресконференції за підсумками саміту Росія-Африка, пишуть росЗМІ.

За словами Путіна, дітей вивозили з України нібито щоби "врятувати" їх від ударів артилерії.

"Історія з викраденням дітей з України нібито Росією - роздута. Була спроба порятунку з дитячих будинків дітей, що залишати їх там", - заявив він.

Путін додав, що проблем із поверненням дітей, родичі яких перебувають в Україні, немає.

Тим часом Україна перевіряє інформацію щодо викрадення росіянами з окупованих ними територій 19 тис 549 дітей. Про це у суботу, 29 липня, в ефірі телемарафону заявила начальниця відділу департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу генерального прокурора Яніна Тертична.

"Національна поліція України спільно зі Службою безпеки України перевіряє інформацію Національного інформбюро щодо переміщення і депортації 19549 дітей з Донецької, Луганської, Харківської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей. Тобто це ті регіони, які були і залишаються окупованими Російською Федерацією. Вік дітей становить від року до 18 років", - розповіла Тертична.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...