Оголосив про новий пакет військової допомоги: Борис Пісторіус несподівано прибув в Одесу

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував новий пакет військової допомоги для України на 500 млн євро. Про це повідомляє агентство dpa у четвер, 30 травня, передають Патріоти України.

Пісторіус прибув з неоголошеним візитом до Одеси, де зустрівся з міністром оборони України Рустемом Умєровим та оголосив про новий пакет допомоги.

Голова німецького Міноборони заявив, що до пакету увійдуть «велика кількість» зенітних ракет Iris-T SLM середньої дальності та SLS меншої дальності, а також безпілотники для розвідки й ведення бою в Чорному морі та необхідні запчастини для артилерійських систем і замінні двигуни для бойових танків Leopard.

Окрім цього, Україна отримає мільйон боєприпасів для стрілецької зброї. Німеччина також надасть бойові машини піхоти Marder, бойові броньовані машини, зенітні танки та обладнання для засобів радіоелектронної боротьби.

Як повідомляє dpa, у 2024 році Україні з Іспанії передадуть 19 бойових танків Leopard A1 та Leopard II A4. Агентство зазначає, що Німеччина виділить по мільйону євро на обслуговування та ремонт кожного танку.

Дуже бояться правди? Росія на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

понеділок, 8 липень 2024, 12:56

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську історію та будь-які видання, у яких розповідають правду про незалежність України. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Фе...

Наздогнала карма? В Ірані затонув фрегат Sahand - один із найсучасніших кораблів ВМС

понеділок, 8 липень 2024, 12:38

У неділю, 7 липня, один з найсучасніших кораблів військово-морських сил Ірану фрегат Sahand затонув за невідомих обставин в іранському порту Бендер-Аббас Про це повідомляє Naval News, передають Патріоти України. Зазначається, що іранський легкий фрегат...