Ох і мери! Будинки, машини і мільйони: Декларації міських голів за 2020 рік (відео)

Які казкові доходи задеклару­вали мери українських міст.

Очільники українських міст мають мільйонні доходи, дорогі автівки, будинки та гектари землі. Цьогорічна кампанія декларування статків приголомшила багатьох українців. Що записали мери українських міст та хто здивував найбільше? Подробиці - у сюжеті Апостроф Live, передають Патріоти України.

Львів

Мер Львова Андрій Садовий задекларував 694 992 грн доходу за 2020 рік, отриманого як зарплата за основним місцем роботи на посаді міського голови. У нього є житловий будинок на 660,04 кв. м. До майна сім'ї належать також дві земельні ділянки та одна орендована, загальною площею у тисячу кв. м. Вони зареєстровані на дружину Катерину Кіт-Садову.

Також родина має два авто: Merсedes-Benz Viano SDI 2.2 TRE/L 2012 року випуску та Skoda Kodiaq 2017 року випуску. Спільний дохід Садових за рік становить 6,7 млн грн, що на 1,6 млн менше, ніж було у 2019 році.

Дніпро

Борис Філатов має у своїй власності три квартири на 1300 кв. м та два житлових будинки з господарчими будівлями на 1900 кв. м. Крім того, у нього є чотири нежитлових приміщення на 2800 кв. м і дев’ять земельних ділянок загальною площею 37,2 тис. кв. м.

Паркувальних місць у мера аж 11, а от автівок тільки сім, бо Toyota Land Cruiser 2012 року випуску цьогоріч зникла з декларації. Проте в міського голови залишилися: Мерседес S600L (2012), Jaguar XJS Convert (1989), Mercedes-Benz 200 (1969), Dodge RAM (2008), Porsche Panamera (2012), Porsche Cayenne (2008), Porsche Carrera 911 (2007).

Крім авто, у Філатова є два мотоцикли: Triumph Scrambler (2006) та Honda XR250 (1999). Та й це ще не все. Мер Дніпра володіє двома водними засобами та одним повітряним - Eurocopter AS350B2 (2007).

З доходами у мера також немає проблем. За рік його сім’я заробила 12,5 млн грн, що на 8,7 млн більше, ніж у 2019 році. У банку він зберігає тільки 144,2 тис. грн, а 1,1 млн грн та 1,3 млн дол. зберігає готівкою.

Одеса

Примножив свої статки і Геннадій Труханов. Мер Одеси цьогоріч придбав дві квартири, тож тепер їх у нього три. Крім того, він має три житлові будинки і стільки ж земельних ділянок.

На Труханова задеклароване одне машиномісце та авто для нього - Land Rover Range Rover 2012 року випуску. А родинний річний дохід політика становить майже два з половиною мільйона гривень.

Чернігів

Мер Чернігова Владислав Атрошенко – зовсім не бідна людина. Він має чотири квартири, п’ять житлових будинків, 11 земельних ділянок і три машиномісця. А от їздить очільник міста на Tesla 2020 року. Також у декларації Атрошенка записано понад 170 мільйонів гривень.

Черкаси

Мер Черкас Анатолій Бондаренко теж відзначився чималими статками. У нього є три будинки, квартира, сім земельних ділянок і шість автівок. Доходи чиновника за рік склали майже 2 мільйони гривень.

Суми

Мер Сум Олександр Лисенко декларує три житлові та два нежитлові будинки, квартиру і дві земельні ділянки. У автопарку Лисенка шість вантажних авто. А статки за рік становлять понад пів мільйона гривень.

Чернівці

Чернівецький мер Роман Клічук, крім шести земельних ділянок та двох будинків, задекларував адмінбудівлю на 315 квадратів, три елітні іномарки і 4 мільйони гривень.

Херсон

Мер Херсона Ігор Колихаєв має 14 земельних ділянок, дві автівки, житловий будинок на 168 квадратів. А от доходи чиновника за рік скоротилися на майже 9 мільйонів гривень і становлять близько 5 мільйонів.

Івано-Франківськ

Доволі скромні статки у мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа. Він декларує квартиру, автівку і півмільйона гривень сімейного доходу. На банківському рахунку Марцінківа зберігається понад чверть мільйона гривень і 7 тисяч доларів.

Хмельницький

Другий за скромністю - мер Хмельницького Олександр Симчишин. У нього є будинок, квартира, земельна ділянка і автівка. Доходи чиновника за рік склали понад 700 тисяч гривень.

Кропивницький

Водночас мер Кропивницького Андрій Райкович має два житлових будинки на 800 квадратів, 16 ділянок і землі водного фонду у 12 тисяч квадратних метрів. Річні статки Райковича становлять понад 30 мільйонів гривень.

Ужгород

А Ужгородський мер Богдан Андріїв задекларував ділянок на 23 тисячі квадратних метрів, дві автівки і квартири, будинок у 180 квадратів, три будівлі, нежитлове приміщення і магазин. Доходи Андріїва за рік скоротилися на рекордні 33 мільйони гривень і становлять 10 мільйонів.


Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...