Охоче перейшов на бік ворога: Колишній поліцейський допомагав окупантам, а потім переховувався у Харкові (фото)

33-річному чоловікові повідомили про підозру за фактом державної зради, скоєної в умовах воєнного стану. Відповідну інформацію 16 червня оприлюднила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України.

За даними досудового розслідування, колишній працівник правоохоронного органу добровільно перейшов на бік ворога та співпрацював із представниками збройних сил Російської Федерації, які окупували селище Шевченкове (укрупнений Куп'янський район).
"Чоловік агітував місцевих співпрацювати з російськими військовими. Крім того, зрадник охоче допомагав окупантам у їхніх проханнях, наприклад, ремонтував їм машину. Повернувшись до Харкова, підозрюваний переховувався у будинку своїх знайомих, де його і затримали правоохоронці та повідомили про підозру", - розповіли у прокуратурі.

Наразі правоохоронці вирішують питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою підозрюваному за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...