Охочих практично не знайшли: Вербувальники збирають у Росії групи найманців для "відрядження на Донбас"

У Росії вербувальники набирають групи найманців для ”бойового відрядження на Донбас”. Про це самі найманці розповіли кореспонденту видання "Медуза", передають Патріоти України.

Чоловік на ім’я Єгор, який брав участь у російській кампанії в Сирії в якості найманця ПВК “Вагнера”, розповів, що восени йому подзвонив вербувальник і повідомив про початок ”нового проекту”. При цьому він не уточнив, куди саме відправлять найманців, припустивши, що це буде Африка. Під час особистої зустрічі вербувальник повідомив, що зарплата найманців складе близько 240 тисяч рублів на місяць, при цьому бойовиків готуватимуть на базі Міноборони РФ під Ростовом-на-Дону. Згодом виявилося, що найманців вербують для відправки в Україну.

За інформацією видання, пропозицію поїхати в ”оплачуване відрядження в Україну“ з кінця листопада 2021 року отримали не тільки професійні найманці, а й рядові ”ветерани конфлікту на Донбасі”. Крім того, до лав бойовиків також набирають жителів “ЛДНР”.

Знайомий з обставинами набору найманець розповів, що вербувальники в Москві намагаються зібрати близько 120 «росіян з бойовим досвідом», готових відправитися на три місяці в Донецьк. Найманці також називають ”шахрайськими“ запропоновані умови ”відрядження”.

“Там немає ніяких підйомних - а в зимовий час на людину по екіпіровці і по всьому потрібно 75 тисяч рублів взагалі-то. Прозвучала ще чудова фраза: все спорядження шукаєте на місці. Хто в темі, розуміє, що на цьому моменті вже можна починати приколюватися і сміятися”, – розповів один з найманців.

Примітно, що вербувальники не називали потенційним кандидатам реальні цілі зазначеного “відрядження”, заявляючи, що на Донбасі вони будуть “звільняти Новоросію”.

Одночасно з Московським набором формуються ще два загони на території “ЛДНР” нібито “під завдання України”. Джерело повідомило, що набором займається в тому числі колишній командир окремої бригади особливого призначення „Одеса“ Олексій Фомінов з позивним „Фома“.

Загін, зібраний в “ЛНР”, вже кілька тижнів знаходиться в казармах в районі колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів. Справжніх цілей відрядження Луганському загону, як і у випадку з Москвою, також ніхто не називав. Разом з тим стало відомо, що бере участь в “українському” наборі і організація “Союз добровольців Донбасу”.

Деякі джерела вважають, що люди, з якими ведуть переговори московські вербувальники і СДД, так нікуди і не висунуться. Ряд співрозмовників видання вважають, що сформовані загони будуть не воювати, а охороняти промислові об’єкти, в яких зацікавлена Росія — і наводити порядок на вугільних шахтах.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день найманців, готових по-справжньому воювати з Україною на Донбасі, в Росії майже не залишилося. Так, з восьми співрозмовників видання тільки двоє зараз розглядають можливість повторити своє відрядження 2014-2015 років.

“Туди просто не хочуть їхати, тому що там Українська регулярна армія: проти неї дуже складно воювати. Якщо є регулярна армія, втрати будуть великі”, – сказав найманець ПВК ”Вагнера”.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...