"Охоронятимуть" більше тисячі силовиків: СБУ перехопила документи по псевдореферендуму на Запоріжжі

Служба безпеки України перехопила документи російських загарбників, які регламентують організацію псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Запорізької області. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України.

"Згідно з отриманими матеріалами, встановлено особи понад 1 тис. російських силовиків, яких планують залучити до "охорони" заходів псевдоголосування. Серед них – підрозділи Росгвардії, військової поліції ЗС РФ та російського МНС", - йдеться в повідомленні.

Також передбачено, що допомагати їм мають зрадники і колаборанти, які увійшли до складу створеного окупантами "головного управління МВД у Запорізькій області". "Для контролю за поведінкою учасників незаконного плебісциту кремлівські організатори планують залучити розгалужену мережу приватних охоронних фірм, підконтрольних спецслужбам РФ", - повідомляє СБУ.

Українська спецслужба отримала повний список ворожих поплічників, які добровільно погодились очолити так звані "територіальні виборчі комісії" і наразі ідентифіковано понад 390 колаборантів. Також Служба безпеки встановила всіх організаторів незаконної діяльності, їх установчі дані та місця перебування.

В СБУ зазначають, що у межах кримінального провадження за статями Кримінального кодексу України про колабораційну діяльність, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності винних осіб.

СБУ продемонструвала зразок так званого бюлетеня, де російською мовою ставиться питання : "Ви за вихід Запорізької області, створення Запорізькою областю самостійної держави і входження її в склад Російської Федерації на правах суб'єкта РФ?".

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...