Окрім "паляниці": ТОП-5 простих питань, на які російський диверсант не знає відповіді

З початком російської військової агресії у містах та селах України почали виявляти ворожі розвідувально-диверсійні групи, які були закинуті до нашої країни у різний час. Про те, як можна відрізнити українця від росіянина, повідомляють Патріоти України із посиланням на Telegram-канал "Київ Оперативний".

Часто використовується старий ефективний спосіб – просять вимовити українське слово "паляниця". Однак росіяни, багато з яких ніколи не вивчали жодну іноземну мову, думають, що добре володіють своїм мовним апаратом, але на практиці вимова деяких звуків їм дається насилу, а іноді взагалі не дається.

І навіть незважаючи на низку спільних моментів, які існують в українській та російській мовах, вимова деяких слів та звуків становить проблему для росіян та деяких російськомовних, які з дитинства не вчили українську. Наприклад, у таких словах, як паляниця, рушниця, полуниця, криниця. Росіяни вимовляють ці слова з м'яким звуком "і" замість "и", а "ц" іноді замінюють "тс".

У свою чергу, щоб відрізнити "своє" від "чужого", рекомендується спілкуватися з людьми українською мовою, а також ставити такі питання:

  • "Коли ревуть воли?"
  • "Що роблять мертві бджоли?
  • "Які в нас олені-олені?"
  • "Де найближче відділення Monobank?"

З часом, завдяки Інтернету, вони з'ясують відповіді. Тому креатуйте, вигадуйте схожі запитання

Китай і Росія наполягають на "політичному" вирішенні війни в Україні: Сі Цзіньпін зробив заяву

четвер, 16 травень 2024, 18:56

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час пресконференції з правителем РФ Володимиром Путіним заявив, що Китай і РФ виступають за політичне врегулювання війни в Україні, яку розпочала Росія під керівництвом Путіна. Днталі: Путін наразі перебуває із візитом у Китаї...

На брухт: Українські захисники знищили ворожий танк у Вовчанську та показали ефектне відео

четвер, 16 травень 2024, 17:23

Українські захисники знищили у вовчанську ворожий танк Т-72. Результатами роботи вони поділились у мережі. "У Вовчанську прикордонники бригади "Сталевий кордон" спільно з Силами оборони минулої доби вразили ворожий танк Т-72", - йдеться в повідомленні....