Окупант з-під Кремінної поскаржився батьку на потужну зброю ЗСУ - той заявив, що РФ воює в Україні з НАТО. Перехоплення

Російський окупант у розмові з батьком поскаржився, що їм не вистачає озброєння, тоді як українським захисникам постачають снаряди західні союзники. Він також зізнався у застосуванні забороненої зброї, передають Патріоти України.

Відповідне аудіоперехоплення опублікувало Головне управління розвідки Міноборони України. За даними розвідників, записано було розповідь військовослужбовця з 488-го полку – в/ч 13121.

Окупант розповів, що за ними на наступній лінії фронту сидять спецпризначенці з "Барса", проте там переважно воюють пенсіонери. Є під Кремінною, за його словами, і засуджені із ПВК "Вагнера".

Батько почав розповідати, що по телевізору показують "вагнерівців" на БМП, проте син відразу спростував його слова і зізнався, що ті ходять пішки. Окупант поскаржився, що по них б'ють західною зброєю і засмутився, що, наприклад, США, постачає Україні озброєння.

Батько поцікавився, чи немає в підрозділі окупанта "рушниць, якими збивають дрони". "Та у нас нічого немає!" – не стримався загарбник. "Польща Калінінград забрати хоче. Воюємо же не з Україною, а з НАТО в Україні!" – видав батько.

Окупант розповів, що чув, як до вояк РФ кілька разів прилетіли снаряди, які знищили багато їхньої техніки: "Спочатку два "Урали" згоріли, потім мінометний розрахунок, потім ще щось".

Загарбник також зізнався, що обстрілюють Україну забороненими фосфорними снарядами. "Там все випалює. Навіть хто в укритті – все вигоряє. Але їх мало теж, походу, у нас залишилося. Там, по три ракети", – розповів він.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...