Окупантам непереливки: Українські бійці показали перше бойове застосування американських РСЗВ HIMARS на фронті (відео)

З'явилося перше відео бойового застосування далекобійних американських РСЗВ HIMARS на полі бою. Ролик у Facebook виклав користувач Павло Нарожний, передають Патріоти України.

Українські військові випустили в бік позицій окупантів відразу кілька залпів. 23 червня міністр оборони Олексій Резніков заявив про прибуття реактивних систем залпового вогню HIMARS з США. Перший транш, за відкритими даними, включав чотири одиниці РСЗВ. Того ж дня Вашингтон заявив про передачу Україні додаткових HIMARS.

HIMARS – американська високомобільна реактивна система залпового вогню, розроблена наприкінці 90-х років. Ця РСЗВ призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО та вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин та бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам.

Система призначена для стрільби керованими та некерованими ракетами. Максимальна дальність складає 300 км. Україні поки передали ракети дальністю до 80 км.


Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...