Окупантам доведеться тікати: В ISW назвали найперспективніші напрямки продовження контрнаступу ЗСУ

Збройні сили України можуть розвинути контрнаступ на Харківщині та скористатися ослабленістю позицій РФ на Луганщині Про це повідомляє Інститут вивчення війни, передають Патріоти України.

Американські аналітики звертають увагу на те, що російські війська продовжують проводити безглузді наступальні операції навколо Донецька та Бахмута замість того, щоб зосередитися на захисті від українського контрнаступу на інших напрямках.

Зазначається, що нездатність Росії спрямувати масштабне підкріплення на схід Харківської області та Луганщину робить більшу частину окупованої північно-східної України дуже вразливою для продовження контрнаступу ЗСУ.

В ISW припускають, що можливо, росіяни вирішили не захищати ці території, попри неодноразові заяви російського диктатора Володимира Путіна про те, що метою РФ є цілковите захоплення Донецької та Луганської областей.

На думку експертів зі США захист окупованих територій на півдні України виглядає пріоритетнішим за утриманням Донбасу, оскільки Херсонська та Запорізька області є критично важливими, як для Росії, так і для України.

"Але російські наступальні операції навколо Бахмута та Донецька, які використовують частину дуже обмеженої ефективної бойової потужності Росії, які могли б протидіяти контрнаступу ЗСУ, можуть свідчити про те, що прийняття рішень на театрі дій Росії залишається сумнівним", - дійшли висновку в ISW.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...