Окупантам довелося відступити з Благодатного біля Херсона під тиском ЗСУ, - Арестович

Російські окупаційні війська під тиском Збройних сил України залишили село Благодатне Херсонської області. Але це не панічна втеча, а продумані маневри.Про це в ефірі програми Фейгин LIVE" повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович. На його думку, росіяни перекидають сили і засоби на більш загрозливий напрямок, передають Патріоти України.

"Російські війська залишили Благодатне. Якщо уважно подивитись, то Благодатне – це дуже близько до Херсона. Але треба розуміти, що це не панічна втеча, а їхній маневр силами і засобами. Вони посилили правобережне угруповання Херсонського напрямку, перекинувши туди 3-4 БТГр, але їх не вистачило для того, щоб надійно тримати цей плацдарм, тому вони змушені маневрувати. Вони залишили Благодатне, як я розумію, тому, що за ним є укріпрайони, і кинули це угруповання на більш загрозливий напрямок, де ми на них добряче піднависли і вони змушені реагувати", – сказав Арестович.

Він порівняв ситуацію на Херсонщині з ситуацією на Донбасі, з тою принциповою різницею, що тут ЗСУ тиснуть а росіяни змушені маневруючи ухилятися. "Тут ситуація трохи зворотна: ми тиснемо на Херсонському напрямку, а вони перекидають резерви, щоб спробувати це зупинити. Тобто, війна – вона нерівномірна: хто більше сконцентрував сил і засобів на конкретному напрямку – той і починає перемагати. На Сєвєродонецькому, Ізюмському і Попаснянському напрямках нам поганенько, а тут – їм", – пояснив Арестович.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...