Окупантам не поздоровиться: Країни НАТО планують відправити Україні два батальйони танків Leopard 2 і чотири батальйони Leopard 1

Німеччина разом із країнами НАТО передадуть Україні 160 одиниць техніки. Йдеться про два батальйони з німецькими бойовими танками Leopard-2 і чотири батальйони з Leopard-1. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтерв'ю газеті Die Welt 1 квітня. Він уточнив, що окрім ФРН, передати танки української армії також збираються Польща, США та Великобританія, передають Патріоти України.

Міністр зазначив, що передати нашій країні більше такого озброєння навряд чи вийде через обмеженість ресурсів союзників. Також він додав, що Німеччина не може віддати все, бо є резерви, які не можна витрачати.

Німецький міністр повідомив, що Польща спільно з союзниками відправить Києву два батальйони Leopard-2 – лише 60 танків. До кінця року до них додадуться 100 танків Leopard-1, які складають чотири батальйони. Так, Пісторіус висловив думку, що в середньостроковій перспективі вдасться покрити потреби України.

Тим часом, ЗМІ повідомили, що США готують для України новий пакет військової допомоги на $2,6 млрд, про який офіційно повідомлять у понеділок, 3 квітня. До нього можуть увійти радари спостереження за повітряним простором, протитанкові ракети та бензовози, різні типи боєприпасів, зокрема протитанкові. За словами джерел, над пакетом військової допомоги триває робота, тому його обсяг та сума можуть змінитися.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...