Окупантам не вдається поновити стратегічні дніпровські переправи: ЗСУ знов вдарили по Антонівському та Каховському мостах

Момент удару по Антонівському мосту

Уночі українські військові "відпрацювали вогневий контроль" та вразили Антонівський та Каховський мости. Про це в ефірі телемарафону 8 серпня повідомила начальник об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передають Патріоти України.

Відпрацьовано той самий вогневий контроль, який ми тримали вже кілька діб, на цьому напрямку. Він має свої результати, він має влучення, досить серйозні, як по Антонівському, так і по Каховському мостах", - заявила вона. Крім того, українські військові знищили кілька ворожих баз із боєприпасами на півдні.

"І ми уточнюємо, які саме з результатів наші, оскільки ми розуміємо, що рух опору на окупованих територіях є досить потужним", - додала спікер.

Удар по Антонівському мосту також підтвердила окупаційна влада Херсона.

У зв'язку з завданими вночі пошкодженнями ворог переніс дату відкриття головного автомобільного мосту Херсона. Про це у понеділок, 8 серпня, повідомив заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський. Колаборанти заявили, що ракета влучила в будівельну техніку, несучі конструкції моста вціліли.
Раніше окупанти планували завершити ремонт моста до кінця цього тижня, але через нові удари ЗСУ ремонтні роботи доведеться розпочинати спочатку, і не відомо чи вдасться наскільки це реально.
"Міст окупанти оточили з двох сторін, місцевих жителів близько не підпускають, поводяться у спілкуванні з людьми практично неадекватно. Дотримуйтесь обережності і намагайтеся триматися від цього району подалі. Орки конкретно на взводі. Сам міст, за попередніми даними, отримав серйозні ушкодження", - пише Соболевський.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...