Окупантів більше у 10 разів: Бутусов розповів про подвиг захисників Маріуполя та показав смс бійця

Воїни, котрі стоять на захисті Маріуполя, стримують ворога, що переважає українські сили в місті у понад десять разів та має абсолютну перевагу у техніці та боєприпасах. У надскладних умовах вони не дають окупантам захопити Маріуполь вже майже два місяці, передають Патріоти України.

Попри тотальну блокаду і відрізаність від інших українських сил захисники Маріуполя не просто тримають оборону, а й завдають ворогові нищівних втрат кожного дня. Про подвиг оборонців міста розповів журналіст Юрій Бутусов.

Журналіст зазначив, що вже 57 днів у повному оточенні, без води, тепла та світла, без постачання провізії та боєкомплекту захисники Маріуполя не дають російським окупантам захопити місто.

"Ворога більше в 10 разів, у ворога абсолютна перевага у техніці та боєприпасах, і він зносить будь яке укриття, будь яку позицію. Найближчий український фронт в 100 км, по степах, і звідти не вийти, не винести поранених. І вони не шукають у ворога жалю. Вони кожного дня майстерно знаходять кожну можливість, щоб вбивати та нищити окупантів, і наносити їм страшні втрати. Ці люди давно перейшли межі витривалості та жертовності - вони створили нові, і це неймовірно у 21-му сторіччі", - написав Бутусов.

Журналіст зазначив, що українські воїни з полку "Азов" діють у повній відповідності до стандартів НАТО як у бойовому управлінн, так і у підготовці, чим більше поки не може похвалитися жоден український військовий підрозділ. В "Азові" діє американський бойовий статут та стандарти бойового управління MDMP. І при цьому - тут давно і повністю позбулися калькованих з радянської армії звичаїв, які замінили звичаї укранських націоналістів, які боролися у складі Української повстанської армії. Навіть звертаються "азовці" один до одного так, як робили це славетні українські повстанці.

І головне - захисники Маріуполя, пише Бутусов, за наказом українського командування б’ються та вмирають у абсолютно невигідних умовах, вірні присязі українському народу.

Він показав скриншот повідомлення, яке надіслав йому товариш-"азовець", який зараз разом з побратимами захищає Маріуполь. У повідомленні воїн пише, що розуміє, чому деблокада наразі неможлива. Однак попри все захисники міста не складуть зброї.

СБУ затримала двох полковників УДО, які готували вбивство Зеленського, Буданова та Малюка (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 13:59

Служба безпеки України (СБУ) викрила мережу агентів 5-ї служби ФСБ РФ, які готували вбивство президента України Володимира Зеленського. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України. Повідомляється, що реалізувати зазначені плани мала аг...

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...