Окупантів били на кожній вулиці: Командир 92-ї бригади розповів, як утримали Харків

На початку повномасштабного російського вторгнення бої у Харкові йшли буквально на кожній вулиці, у них брали участь як військові, так і цивільні. Історію Героя України, командира 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка Павла Федосенка розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, передають Патріоти України.

92-а бригада разом з іншими підрозділами утримувала оборону Харкова, а зараз бере участь у контрнаступі, відтісняючи ворога до кордону Харківської області. У перші три дні з моменту початку війни бригада вела бої у напрямку від адміністративного кордону Харківської та Сумської областей до адміністративного кордону Харківської та Луганської областей.

Після цього бійці зайняли оборону по периметру Харкова, зокрема, вздовж кільцевої дороги. За словами Федосенка, у вуличних боях за Харків боролися не лише військові, а й цивільні. Російських окупантів били буквально на кожній вулиці.

"Дуже важливо було перехопити ініціативу в перші 10 днів, що ми й зробили. Вибили росіян із міста, нормально закріпилися і всі – вони прогаяли момент раптовості і зрозуміли, що більше в місто їм не пробитися”, – зазначає командир. Герой підкреслив, що російська окупаційна армія не така страшна, як здавалося раніше.

“Росіяни – це армія варварів та мародерів. Коли ми вибивали росіян із Циркунів, наприклад, вони там кидали своїх поранених, особовий склад, на техніку вантажили пральні машини тощо і бігли з цим награбованим барахлом у бік Росії”, – згадує комбриг. Він додав, що Україні необхідно більше зброї для ефективної оборони та наступальних дій, оскільки росіяни мають десятикратну перевагу у техніці.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...