Окупантів відправили до пекла: Українська армія вперше підбила російський танк Т-55 із "мангалом" (фото)

У мережі опублікували фотографію підбитого танку Т-55 ЗС РФ із "мангалом". Про це повідомляє Defense Express, передають Патріоти України.

У РФ усе більше танків із решітками над баштою. Старий танк Т-55 теж отримав її, щоб посилити захист від ураження безпілотниками. На фото можна побачити, що в "мангалі" застряг постріл для РПГ-7. Це може означати, що перероблення снаряда, щоб його можна було кидати з коптера, мала проблеми. І снаряд не спрацював. Проте у виданні зазначають, що підбили танк у передню напівсферу, після чого танк втратив хід.

Разом із тим, цей Т-55 є першим втраченим танком саме під час бою. В списку Oryx є Т-55, але він був "танком-камікадзе" з вибухівкою. Його знищили на початку літа 2023 року.

Також із фото стає ясно, що в РФ не стали ніяк модернізувати Т-55. Його лише відновили, щоб він міг виконувати завдання. Навіть динамічний захист "Контакт-1" не встановили. Із додаткового захисту є лише "мангал" на башті. Наразі залишаються невідомим місце й обставини ураження російського танка.

Аналітики Королівського інституту оборонних досліджень зазначили, що РФ використовує Т-62 та Т-55 як імпровізовані САУ для ударів із закритих позицій або ж для вогневої підтримки піхоти в якості штурмової гармати. Завдяки калібру 100-мм вони мають більшу ефективність, ніж класична БМП, але за дальністю з артилерію не зрівняються. Гармата не може підійматися, як на САУ чи гаубиці.

Росіяни двічі вдарили по лікарні у Сумах: Багато загиблих та поранених, в тому числі - медики та поліцейські (фото)

субота, 28 вересень 2024, 13:14

Внаслідок російських ударів по лікарні у місті Суми у суботу, 28 вересня, загинули щонайменше дев’ять людей, ще 12 — дістали важкі поранення, повідомляють Патріоти України. За даними глави МВС Ігоря Клименка, росіяни двічі вдарили по лікарні. Внаслідок...

"По суті, лише на фронті починаєш розуміти...": Український коментатор, який пішов на фронт, зробив відверте зізнання

субота, 28 вересень 2024, 12:58

Відомий український коментатор і телеведучий Роберто Моралес зізнався, що тільки коли потрапив на "нуль", зрозумів, що таке насправді війна. Журналіст уже майже 10 років пов'язаний із Збройними силами України, служив у зоні АТО та вперше потрапив у зон...