Окупанти приречені, їх візьмуть у вогняний мішок: Полковник розповів про успіхи ЗСУ на Харківщині

У Харківській області російським окупантам доводиться несолодко, і далі для них ситуація погіршиться ще більше. Одного-двох місяців має вистачити на те, щоби "розібратися" з цим угрупуванням, передають Патріоти України.

Як розповів військовий льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, ізюмське угруповання РФ намагається наступати на південь у бік Слов'янська, але збройні сили України не дають їм рухатися. Рух на Захід також нейтралізується українськими військовими, тому за останні тижні окупанти особливо не просунулися, передає Апостроф TV.

"Рух з Балаклії також нейтралізується. ЗСУ розбивають мости і логістику навколо цього угруповання окупантів, яке потенційно може опинитися в котлі. Переправи в районі Куп'янська розбито. Склади там вже зруйновані, тому угруповання в Ізюмі буде братися в вогняний мішок. ЗСУ тиснуть на них з південних позицій. За останні кілька днів звільнили селище Озерне", - розповів він.

"Командування РФ охололо до Слов'янська і Краматорська, тому що рух з півночі зупинено ЗСУ, а інші напрямки (річка Сіверський Донець) проблемні для наступу. З півдня Слов'янськ прикриває Бахмут. Окупанти, збільшивши удвічі кількість військ, не можуть там домогтися успіху. В даний час цим містам в першу чергу загрожують саме артобстріли", - констатував полковник ЗСУ в запасі.

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...