Окупанти 13 баржами вивозять техніку й особовий склад із Херсона, ЗСУ "денацифікували" значні сили ворога в Антрациті, - Генштаб

Російські окупанти в тимчасово окупованому Херсоні почали перевозити через Дніпро 13 баржами особовий склад і техніку через річку Дніпро. Для цього вказаний транспорт вилучили з місцевого річкового порту, передають Патріоти України.

Про це повідомили у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України у Facebook 14 жовтня. Водночас у місті Антрацит на Луганщині українські захисники "демілітаризували" значну частину озброєння та техніки російської армії, що транспортувалася залізницею. Втрати наразі уточнюються.

Загалом протягом доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів, унаслідок яких підтверджено ураження 12 районів зосередження озброєння та техніки, а також одного ЗРК противника. Зі свого боку, українські ракетні війська й артилерія уразили три пункти управління, вісім районів зосередження живої сили, озброєння і техніки й три склади боєприпасів.

Окрім того, підтверджено знищення значної кількості особового складу противника за попередні дні: в районах населених пунктів Хлібодарівка на Донеччині, Токмак на Запоріжжі та Токарівка на Херсонщині окупанти втратили до 150 осіб загиблими та близько 100 – пораненими. "Демілітаризовано" також 3 комплекси С-300 та до 10 одиниць іншого озброєння та техніки.

Зі свого боку окупанти не полишають своєї мети вийти на адміністративний кордон Донецької області, а також утримати захоплені райони Харківської, Луганської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Також російська армія не припиняє обстрілів по критичній інфраструктурі та цивільних об’єктах України. Протягом доби постраждали, зокрема, населені пункти Костянтинівка, Чумаки, Лебединське, Запоріжжя, Давидів Брід, Мирне та Очаків. Для здійснення воєнних злочинів путінські війська застосували крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БПЛА іранського виробництва. Загалом по Україні було завдано трьох ракетних та 10 авіаційних ударів, здійснено до десяти обстрілів із РСЗВ.

Водночас влада Білорусі продовжує допомагати державі-терористу у здійсненні агресії проти нашої країни. Так, із Гомеля до окупованого Криму прибув черговий ешелон з озброєнням, військовою технікою та боєприпасами.

Водночас у Криму вийшов "указ" окупаційної "влади" про порядок евакуації музеїв. У "документі" зобов'язали першочергово вивезти експонати, що мають найбільшу матеріальну цінність. Їх "евакуюватимуть" як по самому півострову, так і на територію РФ.

"Наше життя і серце вщент": Внаслідок атаки на Харків 4 травня зруйнований м’ясокомбінат

неділя, 5 травень 2024, 22:13

Внаслідок російського удару по Харкову 4 травня був зруйнований м’ясокомбінат М’ясний. На його сторінці в Instagram опубліковане відео пожежі та руйнувань з коментарем «наше життя і серце вщент», передають Патріоти України.

Внесений у базу РФ як "терорист-смертник": Помічник Джемілєва розповів про своє затримання в аеропорту Кишинева

неділя, 5 травень 2024, 21:58

Кримський татарин Ерол Велієв, якого 4 травня затримували в аеропорту Кишинева під час його повернення до України. Про це розповів QIRIM.Media подробиці інциденту в Молдові, передають Патріоти України. За словами Велієва, після прибуття в аеропорт він ...