Окупанти біля Ізюма зазнають великих втрат, однак підтягують резерви, - комбат десантників

Російські окупанти продовжують ввести активні бойові дії на різних напрямках України. Втім, одним із найгарячіших залишається Ізюмський, передають Патріоти України.

На цьому напрямку ворог застосовує усі види озброєння, що має. Про це розповів командир батальйону 95 ОДШб, Герой України Євген Шаматалюк.

Ізюмський напрямок залишається одним з найгарячіших

Так, за словами командира батальйону, ворог на цьому напрямку працює з усього наявного озброєння, яке в нього є – піхота, бойові машини, танки, артилерія, вогнеметні системи, такі як ТОС "Буратино", "Солнцепек", а також активно застосовує БПЛА. Також раніше противник активно застосовував авіацію, але зараз її вже набагато менше, завдяки українській ППО.

Шаматалюк підкреслив, що кількість артилерії, яку використовують українські військові на Ізюмському напрямку, збільшилась, й окупанти її бояться. Водночас, попри численні втрати, ворог підтягує резерви.

Противник зазнає великих втрат, але, разом із тим, проводить активну ротацію, підтягує резерви,
– каже він. Крім того, командир батальйону зауважив, що не може перерахувати кількість підрозділів, які штурмують українські позиції, адже ті постійно змінюються.

При цьому додав, що після невдалих спроб окупанти дезертирують, відмовляються виконувати накази, або їх відводять десь в тили для перекомплектації тощо. Єдиний спосіб підняти їх до бою – "обіцянка" командирів обміняти солдатів та повернути до Росії, якщо ті візьмуть певний населений пункт.

Шольц саркастично висловився про постачання Taurus ЗСУ - йому нагадали про смерті українців

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:50

Канцлер Німеччини Олаф Шольц з сарказмом відповів на питання про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, передають Патріоти України. "Є зброя, яку можна постачати, лише якщо зберігається контроль за всім, що з нею роблять. І тут не можна вести де...

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...