"Окупанти були шоковані": Нацгвардієць Марків розповів, як загарбники тікали із Святогірська

Російські окупанти були шоковані, коли ЗСУ та Нацгвардія змогли форсувати Сіверський Донець та зайти в Святогірськ Донецької області. Загарбники тікали настільки швидко, що залишили у місті свої речі та техніку. Про це розповів український військовий Віталій Марків. За його словами, операція у населеному пункті ще триває, передають Патріоти України.

"Для противника це було неочікувано, він просто на ходу відстрілювався куди попало, збирав свої речі, навіть не завжди міг це зробити, і тікав в інші міста",– розповів Марків про повернення Святогірська під контроль України.

Нацгвардієць додав, що окупанти були шоковані рішучими діями українських військових. "Загарбнику не залишиться нічого крім полону або смерті. У нього є ще один шанс – просто повернутися туди, звідки він прийшов, залишити тут всю зброю, яку він із собою приніс, а далі ми вже розберемося", – сказав Марків.

За словами військового, внаслідок важких боїв місто зазнало сильних руйнацій. Цивільна інфраструктура Святогірська практично повністю знищена, натомість приватний сектор більш-менш вцілів. Росіяни, намагаючись залякати населення та посіяти хаос, били по багатоповерхівкам.

"Я думаю, що як тільки все буде добре, ми обов'язково зможемо все відбудувати та відновити це місто. Тому що це наші міста, це наша територія, це наша країна, нам потрібно це робити",– переконаний Марків.

Проте він наголосив на тому, що українцям рано розслаблятися. Попри швидкий контрнаступ на Харківщині, війна ще не закінчилася. "Нас попереду чекає дуже холодна війна, дуже холодна зима, і треба бути до цього готовими", – сказав він.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...