Окупанти частково змінили тактику: У бригаді НГУ "Кара-Даг" розповіли, що відбувається на Покровському напрямку

Пресофіцер 15-ї бригади оперативного призначення НГУ "Кара-Даг" майор Віталій Міловідов зазначив, що росіяни підтягнули артилерійські системи ближче до лінії боєзіткнення Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою. 15-та бригада НГУ "Кара-Даг" перебуває на напрямку міста Селидове і тримає рубежі оборони. Ситуація стабільно контрольована, але напружена. Ворог не полишає спроб здійснити атаки на наші позиції, проводячи прориви малими групами піхоти, але їх вчасно знищують на підступах", - наголосив Міловідов.

За словами пресофіцера 15-ї бригади оперативного призначення НГУ "Кара-Даг", останніми днями спостерігається нарощування темпів із застосуванням броньованої техніки. Були випадки використання танків, МТ-ЛБ, бойових машин піхоти.

"Це, швидше за все, була розвідка боєм. Значно посилилася контрбатарейна боротьба. Ворог підтягнув артилерійські системи ближче до лінії бойового зіткнення та використовує більшу кількість FPV-дронів", - зауважив Міловідов.

Пресофіцер 15-ї бригади оперативного призначення НГУ "Кара-Даг" також додав, що ворог частково змінив тактику після того, як намагався активно наступати широким фронтом і був зупинений на початку вересня. Лінія була стабілізована Силами оборони України.

"Росіяни частково перекинули резерви на більш важливі ділянки. На напрямку Селидового ситуація більш-менш стабільна, на Вугледарі складніше. Ворог зменшив кількість живої сили й точково намагається просуватися на найбільш значущих для себе ділянках. Це свідчить про цілеспрямоване перекидання резервів на окремі ділянки фронту, але водночас ворог не полишає спроб тиснути й на інших напрямках", - резюмував Міловідов.

А що б ви зробили?

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 19:00

Відкриваємо нову рубрику: що нинішня влада робить неправильно – і як би діяв Уряд національної єдності (і порятунку). Часто чуємо це питання, коли критикуємо владу: "А що б зробили ви?". Давайте розберемо на конкретному прикладі. І фронт, і прифронтова...

"Полювання" вдалося: Сили безпілотних систем знищили понтонну переправу ворога на Луганщині (відео)

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 18:51

На Луганському напрямку фронту аеророзвідники Сил безпілотних систем знищили понтонну переправу російських окупантів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що оператори 412-го окремого батальйону безпілотних систем "NEMESIS" знищили понто...